abril 01, 2011

TSJC desestima la retallada salarial al 80% dels centres sociosanitaris i salut mental

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la retallada del 5% dels sous al 80% dels centres sociosanitaris i de salut mental concertats, argumentant que el conveni col·lectiu impedia a les gerències aplicar l’esmentada rebaixa de manera unilateral, segons la sentència a la qual ha tingut accés Europa Press.

Amb tot, el tribunal considera que la rebaixa sí que s’ajusta al 20% dels centres que són entitats de dret públic, consorcis i fundacions amb participació majoritària de la Generalitat o consorcis amb participació majoritària d’ajuntaments o entitats locals.

La sentència no és ferma, de manera que és possible que des dels sindicats s’interposi algun recurs contra el fet que aquesta sentència permeti la rebaixa salarial en els centres de dret públic.

Les parts enfrontades són les patronals Unió Catalana d’Hospitals, Consorci d’Associació Patronal, Sanitària i Social i l’Associació Catalana d’Entitats de Salut amb CCOO, UGT, Associació de Metges i Infermeres, Metges de Catalunya, USOC, CGT, Sindicat d’Infermeria (Satse) i el Sindicat d’Auxiliars d’Infermeria (SAE).

Font: Europa Press

No hay comentarios: